ORKED UNGU
Last Juliet
Follow
Dashboard
Entries About Chatbox Linkies

contest cerpen sesedap rasa
Friday, December 17, 2010 | 9:29 AM | 0 Juliets and Romeos?

salam all
contest here...
dan memang contest ini di balun sesedap rasa
u all can join..aku tag semua orang..here it is
kena buat cerpen~waaa~like it damn muchie3
cara penyertaan..
copy banner
*tekan banner untuk ke blog ain zulaikha
ha...sebelum tuh...hadiah amat menarik dari cik Ain Zulaikha
*aint that sweet~the price amat menyentuh hati untuk join ini contest

here goes the stori morri
suatu pagi yang tak berapa nak cerah ain zulaikha keluar dari rumah tanpa izin dari si ibu.
.
Beliau telah membawa kucing kesayangan beliau si Cici sekali
.
Dan dalam perjalanan yang tanpa izin tu beliau telah melihat orang kemalangan
.
Beliau ingin tolong melihat[kot-kot ada apa yang boleh dibantu]
.
Disebabkan takde apa.Beliau meneruskan perjalanan
dan tanpa di sangka-sangka
jeng jeng jeng

beliau terlihat makanan yang banyak
.
Dan Ain sedar yang dia memang lapar.Beliau kan keluar tanpa izin jadi beliau tak sempat nak kebas duit dari ibu beliau
.
Beliau pun pandang jer lah makanan tuh sampai air liur meleleh tak hengat ke atas lantai restoran dan badan si Cici turut menerima 'air hujan'.
tiba-tiba~

handset beringtonekan halimah jongang tuh berbunyi nyaring sampai seisi restoran memandang beliau.
Beliau baca.."weh..share kredit dengan aku"
kemudian..beliau ker *12*#<<nak tengok baki
RM0.00..beliau sengih..nak share macam mana dengan kredit yang macam nih
beliau angkat muka n suddenly
 terpandang dekat seorang mamat yang tengah syiok layan maggi goreng kat restoran tuh
oh no!!Ain sudah CRUSH.<<GEDEBOOM!!!sound effect yanga manja~
beliau mendekati mamat tuh
dan berkata
.
.
.
"awak..saya pun takde kredit.awak la kena topup kan..ada pulak mintak dekat saya..terbalik kod la awak nih"
n mamat tuh sengih dan berkata
"aiseh..main pun tak boleh ker?"

*sebenarnya...si Ain Zulaikha telah sneak out untuk dating<<nada kantoi di situ
the sender[yang antar mesej]:my sayang~
Ain zulaikha:i'm not story teller...so enjoy yarh
tell me if u like or hate
thats all
wassalam




Older Post . Newer Post

Cutely Made by : Ieka Salju | Cute BG : AtiQah
Owned by : orked
Best View in Google Chrome